maandag 29 september 2014

Trojan Horses, Worms & Malwares

Alex Dragulesci zijn serie getiteld 'Malwarez'.
De computer virussen zijn gegenereerd op basis van parameters uit het script. 
Het geeft een goed beeld van hoe een computervirus eruit ziet, en zelfs ook 
wel een beetje wat voor functie het virus heeft. In plaats van puur de 
parameters gebruiken zou ik ook van deze vormen uit kunnen gaan
om te gebruiken en toe te passen op eigen vormen en structuur. 

ADV54 Trojan

Backdoor Trojan

Badlink Spyware

Bredo variant virus

CIMUZinfostealer Trojan

CONFICKER.d Trojan

MSNthreat Trojan

MyDoom Worm

Netsky Worm

Parite-Netsky

PWS_lineage

Stormy Malicious Link

Trojangentil3

Virut.mytob

zondag 28 september 2014

Chaos & destructie

In de zoektocht naar verschillende alternatieve werkelijkheden kwam ik het filmpje genaamd Metachaos tegen. Hierin is de willekeurigheid en vormloosheid van chaos in een nieuwe oerwereld geschept.



Samenvatting van het filmpje. 
Metachaos, from Greek Meta (beyond) and Chaos (the abyss where the eternally-formless state of the universe hides), indicates a primordial shape of ameba, which lacks in precise morphology, and it is characterized by mutation and mitosis.

In fact the bodies represented in METACHAOS, even though they are characterized by an apparently anthropomorphous appearance, in reality they are without identity and conscience. They exist confined in a spaceless and timeless state, an hostile and decadent hyperuranium where a fortress, in perpetual movement, dominates the landscape in defense of a supercelestial, harmonic but fragile parallel dimension. In its destructive instinct of violating the dimensional limbo, the mutant horde penetrates the intimacy of the fortress, laying siege like a virus. Similar to the balance of a philological continuum in human species, bringing the status of things back to the primordial broth.


Gezien ik zelf al bezig was met algoritmes en het scheppen van een nieuwe wereld besloot ik het als test samen te voegen. In plaats van chaos besloot ik te kijken wat ik met het thema destructie en ziekte zou kunnen doen. Aangezien ik het digitale medium onderzoek besloot ik om een computer ziekte te willen gebruiken. Daarvoor heb het script van een computervirus gepakt en deze omgezet in een formule die in 3D te gebruiken is. Dit heb ik toegepast op een menselijke vorm om te zien wat eruit zou komen. Onderstaande is het resultaat.



De vormen spreken me erg aan, en het idee van een nieuwe wereld waar een vorm van een virus/ziekte heerst lijkt me erg interessant. Tijd om meer te onderzoeken!

vrijdag 26 september 2014

Alternatieve werkelijkheid

Voor het beeldend werk moest ik flink graven om nou te bedenken waarom het digitale medium mij nou zo fascineert. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat het scheppen van een nieuwe onmogelijke wereld mij zo aanspreekt. Het hoeft niet perse een idealistische wereld te zijn, de gedachte dat ik mij ergens anders kan wanen is al genoeg om eindeloos over na te denken.

Daarnaast ging ik op zoek naar een thematiek die ik écht interessant vind, zodat ik er gemakkelijk een jaar lang aan kan werken. In eerste instantie kwam ik er vooral telkens op uit dat ik veel onderwerpen niet echt interessant vond, of dat ik maar thema's aan het bedenken was die aansloten bij het idee van 'kunst', zodat ik maar wat zou hebben. Wel kwam ik er tijdens het terugkijken op mijn werk achter dat ik persoonlijke visie, subjectiviteit en realiteit een rol spelen binnen mijn thematiek.

Deze twee thema's, het scheppen en het onderzoeken van realiteit/subjectiviteit, gaat eigenlijk hand in hand samen. Dit wil ik dan ook uit gaan breiden en hier beeldend onderzoek naar doen. Daarbij wil ik gaan kijken naar hoe mensen eigenlijk in hun eigen wereld leven en hoe de wereld er nou eigenlijk écht uit ziet, als deze werkelijkheid überhaupt wel bestaat.

Als voorbeeld vond ik het werk van Alex Andreev. Hij heeft voor een project fictieve werelden gecreëerd, waar toch nog gebruik is gemaakt van alledaagse voorwerpen. 



Werk door Alex Andreev

maandag 15 september 2014

zondag 14 september 2014

Inspiratie en glasschetsen


Moving city door Universal Everything.

De transformatie van een stad, onderhevig aan alle veranderingen in architectuur door de jaren heen. Het spreekt me vooral aan dat het een heel simpel geheel is, en toch blijft het boeiend om naar te kijken. Het is een soort geanimeerde Lernert en Sander video waarbij de zachte belichting een cleane sfeer neerzet.

In deze trant heb ik zelf nog twee schetsen gemaakt waarbij ik voornamelijk met het materiaal en de toon van het licht heb gespeeld. Ook heb ik mij wat verdiept in het maken van glas, en wat refractie allemaal kan doen in een beeld. Het gegeven van refractie zelf vind ik vrij intrigerend omdat het alles zo clean vervormt. 




 

maandag 8 september 2014

Inspiratie David OReilly


In mijn vorige bericht is in het filmpje The External World al een simplistische stijl te zien. In Please say something gaat dit nog een stapje verder. Niet alleen zijn de karakters nog meer geabstraheerd, maar ook de omgeving is vrijwel geheel abstract geworden. 


Zojuist kwam ik erachter dat de modellen en objecten uit de animaties van Oreilly te downloaden zijn! Hier ga ik de komende dagen eens naar kijken om wat te leren over hoe hij characters qua rigging en structuur opzet.

Het begin van het einde...

...want ik mag dit jaar gaan afstuderen!

Dit jaar wil ik mij voor het beeldend afstuderen richten op de digitale wereld. Ik wil in de opstartperiode voornamelijk de computer als materiaal onderzoeken, en gaandeweg een uitgangspunt proberen te vinden. Voor alsnog heb ik nu geen concreet einddoel of eindproduct in gedachte, maar ik ben de laatste tijd erg geïnspireerd geraakt door digitale animaties.


The External World - David OReilly

Een grote inspiratiebron blijft de animatie getiteld The External World. Het spreekt me vooral aan dat alles heel laagdrempelig gemaakt is, en dat er geen vast verhaal in lijkt te zitten terwijl het toch een paar kritische steken geeft.

Na de briefing van 1 september heb ik gelijk een aantal schetsen gemaakt om in de mood te komen, en om alvast wat onderzoek te doen. Ik ben begonnen met het maken van een aantal Mandelbrot-formules om deze om te zetten in zogenaamde landschappen en vormen die nog enigszins een vergelijking tonen met de echte wereld. Daarnaast heb ik een test gemaakt met animeren in een low-poly look. Hoe sterker het beeld geabstraheerd werd, hoe beter ik het eigenlijk vond werken.